Oregon Ocean Policy Advisory Council Draft Meeting Agenda* October 16, 2014

*Please note that this agenda is an attempt to give notice of the intended sequence of events at the meeting. Time or topics may change up to the last minute. The Chair will try to make sure that there is an opportunity for public comment prior to OPAC making major decisions. The most recently updated draft agenda will be posted at www.oregon.gov/LCD/OPAC and www.oregonocean.info.

Regular OPAC Meeting The Best Western Agate Beach Hotel | 3019 North Coast Highway | Newport, OR | 97365

9:00 am	Member Introductions – Scott McMullen (OPAC Chair)
9:15 am	Review and Approval of Minutes of June 5th, 2014 OPAC Meeting (15 min) – Scott McMullen (OPAC Chair), Council Members
9:30 am	OPAC Member Orientation (30 min) – DLCD Agency Staff
10:00 am	Marine Reserves Update on Redfish Rocks (60 min) – <i>ODFW Agency Staff</i> *Other marine reserves will be discussed at future meetings.
11:00 am	National Ocean Policy Implementation Update (60 min) – <i>John Hansen</i> will provide an update on the establishment of the West Coast Regional Planning Body. (Presentation with 15-30 minutes for discussion.)
12:00 pm	** Working Lunch (45 min) ** Presentation of the Ocean Health Index by <i>OHI staff</i> member.
12:45 pm	Newport USCG Air Station Closure Discussion (15 min) –Jennifer Stevenson and Ginny Goblirsch will provide an update on the decision to close the Newport USCG station.
1:00 pm	Public Comment (30 min) – <i>Scott McMullen</i> (OPAC Chair) – will coordinate the public comment period.
1:30 pm	Marine Sanctuary Program presentation and Discussion $(60 \text{ min}) - Bill Douros$ of the NOAA Marine Sanctuaries Program Office will provide a presentation on the process for nomination, designation, and implementation of National Marine Sanctuaries.
2:30 pm	Break (15 min)
2:45 pm	Planning the OPAC Marine Sanctuary Forum (90 min) – The <i>OPAC Executive Committee</i> will lead a discussion on the planning of a forum on National Marine Sanctuaries (Spring 2015).
4:30 pm	Adjourn

** Provided only for OPAC Members, Invited Guests, and Staff. The public is welcome to bring a sack lunch if they desire.**